dyrlæge

Overvejer du at få et kæledyr?

Overvejer du at få et kæledyr?

editorial

At adoptere et kæledyr er en vigtig beslutning for enhver person eller familie. Der er mange overvejelser, der skal tages i betragtning, før du kan være sikker på, at dit nye kæledyr vil passe godt ind i resten af familien. Dette blogindlæg vil omhandle nogle af disse overvejelser.

 

 

Har du tid og plads til et kæledyr?

En af de vigtigste ting, som du skal overveje, er, om du har tid til at have et kæledyr. Det er forskelligt fra dyr til dyr, hvor meget tid og opmærksom det kræver at passe det og derfor bør du overveje dette grundigt, før du beslutter dig for at få et kæledyr. En hund kræver f.eks. meget tid og plads og den skal aktiveres og trænes hver dag. En kat kræver derimod ikke helt så meget, da de typisk er mere selvstændige.

Alligevel anbefaler vi ikke, at du anskaffer et af disse kæledyr, hvis du er væk i mere end 8 timer om dagen og dyret skal være alene. En løsning på dette kan dog være at anskaffe to kæledyr, så de kan have glæde af hinanden.

Det er dyrt at have kæledyr

Det er en dyr post at anskaffe sig et kæledyr. Hvis du har en kat, skal den fodres, steriliseres eller kastreres og af og til skal du også en tur forbi dyrlægen. De skal også have legetøj. Hunde er typisk endnu dyrere og skal have mere mad, der kan være træningsomkostninger og der er selvfølgelig også dyrlæge.

Der er rigtig mange, der ikke tænker over, at dyr også skal til læge engang i mellem og det er sjældent en billig post. Du bør finde en dyrlæge, som du stoler på og komme fast der, så både dig og dit kæledyr kan blive tryg ved dyrlægen. For at finde den rigtige dyrlæge bør du undersøge dine muligheder og kan f.eks. søge på ‘dyrlæge i Grindsted’ eller det område du bor i.